Túlszárnyalta az elemzők várakozását a Microsoft nyeresége

A felhős, PC-s és Xboxokkal foglalkozó üzletágaknak köszönhetően 33 százalékkal ugrott meg a Microsoft nyeresége a legutóbbi negyedév során.

Újabb negyedév telt el, ami újabb nagy nyereséget hozott a Microsoft számára.

A redmondi vállalat 2021-es második pénzügyi negyedéve viszont nem csak a felhős üzletág szárnyalása miatt sikerült olyan jól. A Microsoft 43,1 milliárd dolláros árbevételt szerzett a szóban forgó időszakban, ami éves szinten 17 százalékos emelkedést jelez. Ráadásul 2,9 milliárd dollárral felülmúlták az elemzői várakozásokat is.

Ennél is érdekesebb, hogy a cég nyeresége 33 százalékkal ugrott meg, 15,5 milliárd dollár volt. Pedig már az előző negyedévben is 30 százalékos előrelépést produkált ilyen téren a Microsoft.

A vállalat felhős üzletága éves szinten 23 százalékos árbevétel-növekedést produkált, de a Windowst, Surface és Xbox termékcsaládot magába foglaló More Personal Computing ágazata is 14 százalékot lépett előre. Az Xbox-tartalmak és -szolgáltatások bevételei 40, az Xbox hardverekből származó bevételek 86 százalékkal emelkedtek.

A világjárvány hatásai felpörgették a PC-s piacot, ami a Microsoft számára is előnyös volt. A Windows rendszerek összesített eladásai ugyanakkor csak 1 százalékkal nőttek éves szinten.

Azóta történt

Előzmények