Jelentősen megugrott az AMD árbevétele és nyeresége

Az előző negyedévhez képest közel 1000 százalékkal emelkedett az AMD nyeresége.

Minden téren nagy sikereknek örülhet az AMD mostanában.

A hardverei ott vannak az új PlayStation és Xbox konzolokban, tarol az asztali processzorok piacán és jól áll az NVIDIA GPU-kkal szemben is. A mobilos Ryzen 5000 chipek és RDNA 2 GPU-k pedig az Intelre is nagy fenyegetést jelentenek a laptopok mezőnyében.

Ez a siker pénzben is mérhető. Az AMD közzétette a tavalyi negyedik negyedéves és teljes 2020-as üzleti jelentését, amelyekből érdekes dolgok derültek ki.

Az AMD a negyedik negyedév során 3,2 milliárd dolláros árbevételt szerzett, ami az előző negyedévhez viszonyítva 53 százalékos emelkedés. A nyeresége 1,78 milliárd dollár volt (igaz, ebben adókedvezmény is van), ami pedig 948 százalékos növekedést jelent szekvenciálisan.

A vállalat 2020-as, teljes árbevétele 9,76 milliárd dollár volt, ami 45 százalékos javulás 2019-hez képest. A 2,49 milliárd dolláros tavalyi nyeresége pedig 630 százalékos előrelépés éves összehasonlításban.

Az AMD szerint a negyedik negyedév új rekord-árbevételt jelentett a cég számára, pedig a világjárvány miatt rossz második félévre számított 2020-ban.

A nagy siker mögött persze nem csak fogyasztóknak szánt chipek állnak, bár tény; hogy a legutóbbi negyedév bevételének több mint fele a Computing and Graphics részlegtől származik, és nagyrészt a Ryzen processzorok remek eladásainak köszönhető.

Arról sajnos nem esett szó az AMD üzleti jelentéseiben, hogy mikor lesznek elérhetőbbek az asztali processzorai és videokártyái.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények