A Microsoft máris karcsúsítana a Nokia termékpalettáján?

Bár Nokia felvásárlását csak néhány hete jelentették be, és az akvizíció lezárása csak 2014 tavaszára várható, úgy tűnik, hogy a Microsoft máris kézbe venné az irányítást, legalábbis ezt írja az általában jól értesült Eldar Murtazin, a Mobile Reviews oldal főszerkesztője.

Információi szerint a Microsoft nem nagyon akarja megvárni, hogy a felvásárlás folyamata ténylegesen lezáruljon, és minél előbb a saját elképzelései szerint szeretné irányítani a Nokia mobil részlegét. Murtazin Twitter bejegyzéseiben azt írta, hogy a Microsoft leállítaná az olcsó érintőképernyős Asha termékcsalád idén késő őszre tervezett modelljeinek piaci bevezetését, és a közelmúltban kiszivárgó, hivatalosan még be sem jelentett Windows RT-s tablet, a Sirius sem biztos, hogy végül piacra kerül.

A Sirius elvileg egy 10,1 colos, Full HD felbontású kijelzővel szerelt, Snapdragon 800 processzoros tablet lenne, Windows RT 8.1 operációs rendszerrel, 600 gramm alatti tömeggel és 10 óra körüli üzemidővel, a pletykák szerint 499 dolláros induló áron. Murtazin szerint még nem mondták ki a "végső szót" arról, hogy végül piacra kerül-e a Sirius vagy nem.

A hírek szerint nem csak a termékek tekintetében vannak viták a két fél között, hanem bizonyos Nokia technológiákat illetően is. Valószínűleg arról van szó, hogy a Microsoft olyan know-howt is szeretne a mobil üzletággal együtt megszerezni, ami a Nokia szerint nem része a megegyezésnek, arról azonban, hogy konkrétan mi a nézeteltérés tárgya, nincs információ.

A Microsoft részéről érthető, hogy minél előbb szeretné saját kezében tartani a gyeplőt, főleg annak tükrében, hogy már a felvásárlás bejelentésekor folyósított a Nokia részére egy másfél milliárd dolláros előleget.

Azóta történt

Előzmények