Óriási összegű felvásárlásra készül a Microsoft

A vállalat történetében csak a LinkedInért fizettek többet egy akvizíció során.

A Microsoft hétfőn jelentette be, hogy 19,7 milliárd dollárért megveszik a Nuance Communications Inc.-t. Ez a cég történetének második legnagyobb ilyen beruházása: 2016-ban a LinkedInt 26,2 milliárd dollárért szerezték meg.

A bejelentés szerint a tárgyalások már „előrehaladott állapotban” vannak, gyakorlatilag megállapodtak: az egyesülés után a jelenlegi vezető, Mark Benjamin továbbra is a Nuance vezérigazgatója marad, aki a Microsoft Cloud és AI üzletág főnökének, Scott Guthrie-nak tartozik majd beszámolási kötelezettséggel. A felek úgy tervezik, hogy az üzletkötést még idén lezárják.

A Nuance felhő- és AI-rendszereket fejleszt, főként beszédfelismerőket – megoldásaik alapozták meg az többek között az Apple szolgáltatása, a Siri kialakítását. Az e szegmensben a világ egyik legnagyobb és legismertebb vállalatának számító Nuance fő ügyfelei egészségügyi és ipari szervezetek. A Microsofttal már jó ideje együttműködnek, ugyanis a redmondi vállalat gőzerővel igyekszik teret nyerni az egészségügyi területeken – nemrég jelentették be pl. a Microsoft Cloud for Healthcare nevű csomagjukat –, a két vállalat 2019-ben lépett partnerségre a klinikákon alkalmazandó (ambient clinical intelligence – ACI) technológiák fejlesztése érdekében, és a Nuance megoldásai már egy ideje jelen vannak a Microsoft felhő- és AI-termékeiben.

Azóta történt

Előzmények