A Microsoft kezébe kerülhet a Discord

A Discord a gamerek első számú kommunikációs platformjának számít, így nagy értékű üzlet lesz, ha esetleg megvalósul.

A The New York Times belső forrásokra hivatkozva írta meg ma, hogy tárgyalások folynak a Microsoft és a Discord között egy esetleges felvásárlásról.

A források szerint a megbeszélések csak az előzetes tájékozódás szintjén állnak, szó sincs még megállapodásról. Amennyiben a felek megállapodnának, az akvizíció értéke akár 10 milliárd dollár is lehet – jelezte az egyik forrás. A rohamosan terjeszkedő Discord egyébként egy ideje már élénken keresi az újabb befektetőket, állítólag a Microsoftnál is ők jelentkeztek, nem pedig fordítva.

A játékiparban folyamatosan és következetesen terjeszkedő Microsoft számára bizonyosan jó üzlet lenne, és kiválóan be tudnák illeszteni az Xbox rendszerébe – de még minden bizonytalan: tavaly például a TikTok felvásárlásáról is tárgyaltak, de végül nem sikerült megegyezniük. Viszont szeptemberben 7,5 milliárd dollárért megszerezték a játékipar egyik meghatározó szereplőjét, a ZeniMax Mediát.

A jelenleg körülbelül havi 100 millió aktív felhasználóval rendelkező Discord korábban is igen népszerű volt a játékosok körében, és az érdeklődés a járványhelyzet következtében tovább fokozódott. A decemberben 7 milliárd dollár értékű vállalat a múlt hónapban igazolta le első pénzügyi vezérigazgatóját, és ez sokak szerint annak a jele, hogy a tőzsdére készülnek.

A vállalatok nem kívánták kommentálni a Times értesüléseit.

Azóta történt

Előzmények