A miniszterelnök helyett a Microsoft válaszolt az ODFA levelére

Tegnapelőtt az IT café is beszámolt arról, hogy a nemzetközi Nyílt Dokumentum Formátum Szövetség (ODF Alliance) magyar tagozata ma nyílt levelet intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben aggályaikat fejezik ki a Microsofttal kötött stratégiai megállapodás miatt. A levélre az index.hu tegnap esti tudósítása szerint válasz is érkezett, ám meglepő módon nem a címzettől, hanem a Microsoft Magyarországtól. Az index.hu nyomán közöljük a levelet:

Tisztelt Elnökség,

2013. január 21-én kelt, Magyarország Miniszterelnökéhez intézett nyílt levelükben több ponton is utalnak a Kormány és a Microsoft Magyarország között megkötött stratégia megállapodásra, a Digitális Otthon illetve a Nemzeti Közoktatási Portál programokra.

Levelük és annak végén feltett kérdések alapján, fontosnak tartom az ODFA magyar tagozata elnökségének pontos tájékoztatását. Annak érdekében, hogy erre mielőbb sort keríthessünk, személyes találkozóra szeretném meghívni Önöket.

A találkozó időpontját kollégáim fogják egyeztetni titkárságukkal!

Együttműködésüket előre is köszönöm,

Papp István

Microsoft Magyarország

Ivacs Gabriella, az ODFA Magyarország elnöke gyorsan reagált, és a nyílt szabványok szellemiségéhez híven nem zárkózott el a találkozótól, amennyiben az a nyilvánosság bevonásával, kormányzati döntéshozók részvételével valósul meg. Levelében kifejtette, bízik benne, hogy a Microsoft állami segítség nélkül, versenyhelyzetben is helytállna az oktatási piacon, és a javaslataival segíti hazánk informatikai fejlődését.

Azóta történt

Előzmények