Már megrendelhető a Microsoft táblagépe, a Surface RT, és nem olcsó

Frissítés: a hír megírása után jelentette be a Microsoft hivatalosan a Surface-ről szóló részletes információkat, illetve indította el az előrendelést. Mivel nagyon friss a bejelentés, az online bolt oldalai jelenleg igen nehezen elérhetőek, de a német oldalt nézve a táblagép valamivel kevesebb euróba kerül Németországban, mint ahány dollárba az USA-ban: 479, 579, illetve 679 euró az egyes változatok ára.

A Microsoft ma egy rövid időre közzétette online boltja weboldalán a hamarosan érkező táblagép, a Surface árlistáját, s habár azóta levették, több lap is rögzítette az ott olvasottakat.

Azt még most nem tudni, hogy mennyiben módosítják az új listában az adatokat, de ha a visszavont változat nagyjából marad, akkor nem igazán lesz olcsó a Microsoft terméke (ezt a vállalat vezetője, Steve Ballmer egyébként előre jelezte). A „Surface with Windows RT” (vagy röviden Surface RT) néven emlegetett gépnél a 32 gigabájtos, a főképp billentyűzetként használható, úgynevezett „Touch Cover” kiegészítőt nem tartalmazó, induló változat is 499 dollár (körülbelül 106 ezer forint), míg a másik végen a 64 gigabájtos, Touch Coverrel ellátott készülék 699 dollár (körülbelül 149 ezer forint) lesz. A több célra is használható Touch Cover ára külön 120 dollár (körülbelül 25 ezer forint), míg a picit nehezebb, vastagabb, tradicionálisabb billentyűzetet kínáló „Type Cover” 130 dollárba (körülbelül 28 ezer forintba) kerül majd az online boltban.

surface tablet

Az információk szerint egyelőre csak előrendelni lehet a termékeket, a kiszállításokat október 26-án kezdik meg – azon a napon, amikor a Microsoft a Surface mellett többek között a Windows 8-at és a Windows RT-t is piacra dobja.

Azt még nem tudni, hogy miért vonták vissza az árlistát, de egyes bennfentes amerikai újságírók szerint céges források megerősítették, hogy az árak valósak, bár azt nem tudja senki, hogy miért kellett levenni az ajánlatokat a bolt weboldaláról. Valószínűleg hamarosan visszakerül az előrendelési oldal.

Azóta történt

Előzmények