Windows 8 korábban, kedvezményesen

Mivel hamarosan, a tervek szerint a jövő év elején piacra kerül a Windows 8, természetes, hogy megindultak a találgatások, hogy a Microsoft vajon milyen akciókkal igyekszik majd arra serkenteni a felhasználókat, vállalkozásokat, hogy frissítsék operációs rendszerüket.

Mary Jo Foley, a kapcsolatai révén rendszeresen bennfentes információkat kiszivárogtató újságíró a múlt héten erről tett közzé egy rövid bejegyzést, melyben azon spekulál, hogy vajon lesz-e, és ha igen, milyen lesz a megszokott kuponos akció. Ez a már rég bevált módszer azt jelenti, hogy az új OS kibocsátása előtt nem sokkal korlátozott ideig mindazok, akik az előző generációs rendszert (jelen esetben a Windows 7-et) futtató új számítógépet vesznek, lehetőséget kapnak arra, hogy amint hivatalosan megjelenik a következő verzió, ingyenesen frissíthetnek arra.

Windows 8

Foley találgatása egy forrása által átadott képernyőképre alapszik, melyet állítólag az OEM-partnereknek és a kereskedőknek szánnak. A félkész ajánlat (Windows 8 Offer) azt mutatja, hogy a tervek szerint azok, akik például Windows 7 Home Basic operációs rendszerrel vásárolnak számítógépet, azok tízdolláros nagyságrendű összegért (xx.xx, egyes források szerint 14,99 dollárért) juthatnak hozzá a Windows 8 Pro változatához, mely rendszert a profiknak, a magasabb igényű felhasználóknak szánnak. Mivel nem ingyenes, hanem nagy kedvezményt ad, ezért ez nem egészen olyan akció, mint korábban, de a díjat indokolhatja, hogy a PC-s Windows professzionális változatáról van szó. Foley szerint az akció a Windows 8 utolsó, majdnem kész verziójának (Release Preview – korábban: Release Candidate, RC) megjelenésétől, június másodikától a hivatalos megjelenésig, 2013 januárjáig tart majd.

Azóta történt

Előzmények