Itthon is bemutatják a Windows Server 8 bétáját

A Jövő adatközpontja címmel szervez konferenciát április 25-én a Microsoft Magyarország, amelyen hazai szakértők előadásában, demók révén és szakmai előadásokon mutatkoznak be a redmondi szoftvercég szerverplatformjának megújult komponensei. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A közönség az adatközponti megoldások számos elemét, a szerver-operációsrendszertől kezdve a virtualizáción és a rendszerfelügyeleten át egészen az adatbázisok és adattárházak területéig megismerheti.

Az eseményt Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója nyitja meg. Utána két külön teremben folytatódik a rendszermenedzsment és a virtualizáció, valamint az SQL Server 2012 területeinek bemutatása. A konferenciát egy-egy plenáris előadás nyitja és zárja: mindkettőben a Windows Server 8 lesz a főszereplő.

„Áprilistól már mindenki számára elérhetővé válik a System Center 2012 és az SQL Server 2012 végleges változata. Mindkét termék számos új funkciót, tulajdonságot kapott: a System Center 2012-ben egyebek mellett a virtualizáció, a privát felhő, a szolgáltatásfelügyelet és az eszközfelügyelet újult meg. Az SQL Server 2012 esetében az önkiszolgáló üzleti intelligencia, az adattárházak, a magas rendelkezésre állás, az üzemeltetés és a teljesítményhangolás kap majd hangsúlyos szerepet. A konferencián kiemelten foglalkozunk a Windows Server 8 bétájával is, amely a legfontosabb, legjelentősebb újdonságokat felvonultató szerver-operációsrendszer lesz a Windows 2000 Server megjelenése óta” – fogalmazott Polner Tamás, a Microsoft Magyarország szerverüzletágának vezetője.

Előzmények