Betiltották a Word forgalmazását

Egy texasi bíró tegnap megtiltotta a Word 2003 és 2007 forgalmazását az Egyesült Államokban, mivel úgy találta, hogy a Microsoft szövegszerkesztője megsérti az i4i nevű kanadai szoftvercég 1998-ban bejegyzett 5,787,449-es számú szabadalmát, melyben a vállalat egy XML-kezeléssel kapcsolatos eljárást ír le. Az i4i 2007-ben perelte be Redmondot szándékos szabadalombitorlás vádjával, az ügy folyományaként májusban egy szintén texasi bíróság 200 millió amerikai dollár megfizetésére kötelezte a Microsoftot.

A törvényszék 60 napot adott Redmondnak arra, hogy eleget tegyen a tiltó végzésnek, vagyis beszüntesse a testre szabott XML-t tartalmazó XML, DOCX és DOCM formátumú állományokkal működő Word-verziók forgalmazását és importálását egyaránt. A szoftveróriásnak mindemellett további 40 millió dollárt (plusz 37 millió dollár kamatot) kell fizetnie a szándékos szabadalomsértésért.

A Microsoft egyelőre nem kívánt hosszadalmas nyilatkozatokba bocsátkozni a végzéssel kapcsolatban, mindössze annyit közöltek, tervezik az ítélet megfellebbezését.

Azóta történt

Előzmények