Miskolc honlapja a legjobb

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége – az elsősorban a jelenlegi kormánypártok által irányított helységeket tagjai között tudó legnagyobb hazai érdekvédelmi szervezet – másodízben értékelte az önkormányzatok honlapjait. A TÁRKI Rt.-vel közösen végzett, a TÖOSZ e-go nevű programjának részét képező kutatásban valamennyi magyar önkormányzati honlap kiértékelésre került. Az értékelő szempontoknál hangsúlyos, hogy mennyiben elégíti ki az önkormányzat honlapja az e-közigazgatás, illetve az e-önkormányzás követelményeit, továbbá, hogy mennyire szolgálja a település megismerését, az elérhető szolgáltatásokat, illetve hogy milyen a honlap informatikai fejlettsége.

Négy díjat osztottak ki az önkormányzatok között, településkategóriánként egyet-egyet (község, város, nagyváros) és egy különdíjat az abszolút győztesnek, aki a (100 legjobb minősítést elért honlapot tartalmazó) TOP100-as listát vezeti. Az e-go nyertesek első helyezettjeinek a szakmai elismerő oklevél mellett bronzplakett is járt, melyet Raffay Béla salföldi szobrászművész készített.

A kategóriák győzteseinek és helyezettjeinek az IDG Iratkezelés és adatbiztonság a kormányzati és a vállalati szférában című, 2006. február 23-án megrendezett konferenciáján Molnár Gyula, a TÖOSZ informatikai tanácsnoka, dr. Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára és dr. Sík Endre, a TÁRKI kutatócsoportját vezető szociológus adta át az e-go díjakat.

A 2005. évi nyertesek

A 2005. évi fődíjat – az előző évhez képest több mint ötven helyet előreugorva – Miskolc honlapja érdemelte ki. A községi és nagyközségi kategóriában Pellérd, Görcsöny, Vajszló helységek kerültek a dobogóra utánuk Bük, Törökbálint a sorrend. A városok között Százhalombatta lett az első, a további sorrend: Szentendre, Gyula, Göd, Hajdúszoboszló. A nagyvárosok között (ebben a csoportban kaptak helyet Budapest és kerületei is) Székesfehérvár vitte el a pálmát, a második helyre Sopront és Budapest Székesfővárost sorolták holtversenyben, majd Pécs, Zalaegerszeg és Szombathely következik.

Azóta történt

Előzmények