A mobil okozza az összes betegséget tudósok szerint

Közel kétszáz tudós írta alá azt a kérelmet, melyet az ENSZ-hez nyújtottak be tegnap, és amelyben az aláírók azt kérik, hogy a nemzetközi szervezet fogadjon el olyan irányelveket, melyek segítenek megvédeni az embereket a vezeték nélküli, rádióhullámokkal dolgozó eszközök (mobiltelefonok, laptopok, táblagépek stb.) által kibocsátott káros sugárzásoktól.

Az egyik kezdeményező, Martin Blank, a Columbia Egyetem nyugalmazott orvosprofesszora közölte, hogy kutatásaik szerint az elektromágneses sugárzások komolyan károsítják az emberi DNS-t, és többek között ezek a hatások felelősek a rák mellett számos egyéb betegség egyre nagyobb számban történő megjelenéséért.

VIDEO: International Scientist Appeal on Electromagnetic Fields, Martin Blank, PhD Spokesperson from ElectromagneticHealth.Org on Vimeo.

Ez ügyben már évtizedek óta heves viták zajlanak, folynak kutatások is. Habár attól függően, hogy ki volt a megrendelő, különféle eredmények születtek már az elektromágneses sugárzások egészségre káros hatásairól, az igazán nagy, állami és szakmai támogatással megvalósult, sok évig tartó kutatások szinte mindegyik azt mondta ki, hogy nem igazolható a mérhető egészségkárosító hatás – nem mondják, hogy nem lehetséges, csak annyit állítanak, hogy egyelőre nem találtak erre közvetlen bizonyítékot.

Azóta történt

Előzmények