A Noreg és a Montana nem tartja magát offshore-cégnek

Nemrég írtunk arról, hogy Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős államtitkár beszámolt az úgynevezett offshore-vizsgálat állásáról. A kormányzati honlapon közzé is tették annak a közel háromszáz, uniós támogatásban részesült cégnek az adatait, akiknek a tulajdonosi szerkezete a vizsgálat szerint nem elég átlátható.

Mi erről, az interneten ma is elérhető a listáról kigyűjtöttük azokat a vállalkozásokat, akik informatikai területen tevékenykednek.

Már a híradásban jeleztem, hogy nagyon sok vállalat nem ért egyet a listára kerülésükkel, és ha szükséges, jogi úton akarják elérni, hogy levegyék onnan őket – illetve mentesüljenek az eddig támogatások visszafizetése alól, valamint ne zárják ki őket a következő támogatási ciklusban a pályázati lehetőségekből.

Ez ügyben megkereste lapunkat az azonos tulajdonosi hátterű Montana Kft., illetve a Noreg Kft. tulajdonosa, aki egyrészt bemutatta a tulajdonos luxemburgi cégbejegyzésének hivatalos fordítását, másrészt azt a két levelet, amelyet jogi képviselőjük az államtitkárnak írt, és amelyben a listáról való törlést kérik, arra hivatkozva, hogy a szintén benyújtott dokumentumok alapján a két vállalkozás tulajdonosa a luxemburgi székhelyű YES Investment S.á.r.l., illetve a magyar székhelyű YES Investment Zrt., melynek egyetlen részvényese Vadász János Pál, tulajdonos és üzletvezető.

Mint arról korábban beszámoltunk, az államtitkár szerint a listára való felkerülést meg lehet ugyan támadni, de mindezt bírósági úton kell megtenni.

Azóta történt

Előzmények