Magyarországon is megjelenik a Motorola vállalati tabletje

2012 első negyedévétől Magyarországon is kapható lesz a Motorola Solutions üzleti tabletje, az ET1. A készülék robosztus, ütésálló kialakítást kapott, ellenáll a különböző extrém környezeti hatásoknak, így a magas páratartalomnak, a szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak és a vibrációnak.

„Minden kutatás azt bizonyítja, hogy a tabletek a vállalati mobilstratégiák részét alkotják. Meggyőződésünk, hogy akár a gyártásban zajló folyamatok gyártósor melletti ellenőrzéséről, akár targoncán végzett raktári munkáról, akár egy kiskereskedő esetében a beérkező áru átvételéről vagy az árukészlet azonnali ellenőrzéséről van szó, az ET1 villámgyorsan pótolhatatlan eszközzé válik” – magyarázta Bogdán Imre, a Motorola Solutions hazai képviseletének ügyvezető igazgatója.

Az idén januárban a Motorola mobilgyártó üzletágáról levált cég a termék perspektivikus piacait elsősorban a gyártás, a kiskereskedelem, az egészségügy, valamint a vendéglátás területén látja. Ezek azok a területek, ahol a 7 colos képernyő, az átlagosnál jóval vastagabb, karcolás- és ütésvédett kijelző, a leejtésből fakadó sérülés elleni védelem, a zaj- és porszennyezett környezet hatásainak kiküszöbölése vagy az akkumulátor gyors és egyszerű cserélhetősége különösen fontos.

A Motorola Solutions ET1 tabletje Android 2.3.4 operációs rendszert használ, 1024 × 600 pixel felbontású Gorilla Glass kijelzővel rendelkezik, kétmagos, 1 GHz-en futó processzort, 4 GB, de kártyával bővíthető háttérárat, valamint elő- és hátlapi kamerát tartalmaz. Igény szerint vonalkód- és mágnescsík-leolvasót, hordozható nyomtatót lehet csatlakoztatni hozzá, a későbbiekben pedig a várható fejlesztések révén további bővítés is lehetővé válik – közölte a cég.

Előzmények