15 évvel ezelőtt és napjainkban

A Firefox Flicks egy nemzetközi videókészítő-verseny, amely idén is tavasszal-nyáron várta a lelkes filmkészítők munkáit, amelyeket Creative Commons (Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5) licenc alatt kellett közreadni. A videók nem lehet hosszabbak, mint egy perc, és a szervezők által megadott mottónak kell valamilyen módon a filmekben megjelennie. Ebben az évben a filmkészítőknek a mobil eszközökön használt web erejét kellett bemutatni: „Te vagy a rendező – a mobil a sztár”.

Az elkészített videóban megpróbáltuk felvázolni, hogy milyen nagyot változott a világ az elmúlt 15 évebn, és hogy miképpen tette egyszerűbbé az életünket a mobil és a mobilon elérhető internet. A klipben megjelenő telefon egy Firefox OS-szel szerelt Peak, amelyet már ebben a blogban is bemutattunk.

A videó itt tekinthető meg: https://firefoxflicks.mozilla.org/en-US/video/2013/610/

Ugyanitt lehet a videóra szavazni. Amennyiben tetszik a videó, szavazzatok rá és osszatok meg másokkal is. (Ha nem tetszene, akkor pedig az ellenségeiddel oszd meg.)

A szavazáshoz Persona fiókra van szükség, amelyet a későbbiekben is lehet használni a weboldalakra történő egyszerűsített belépésre. (Részletek a Personaról.)

 

Azóta történt

Előzmények