A Mozilla kihirdette a Firefox-kiegészítők versenyének győzteseit

A Mozilla tegnap kihirdette a Firefox böngésző kiegészítőnek bővítését szolgáló, harmadik alkalommal kiírt „Extend Firefox” versenyének győzteseit. A márciusban meghirdetett versenyre nevezők többsége természetesen már az új verzióra, a Firefox 3.0-ra koncentrált.

Az új kiegészítők versenyének három nagydíját a Pencil, a Tagmarks és a HandyTag vitték el. A Pencil a böngészőbe épített diagramkészítő, illetve rajzoló alkalmazás, a Tagmarks lehetőséget ad arra, hogy a címsorban elhelyezett ikonok segítségével már eleve felcímkézve helyezzük el az egyes webcímeket a könyvjelzőink között, a HandyTag pedig a könyvjelzőzött oldalhoz kapcsolódó címkék megadását segíti.

Pencil

A győztesek utáni legjobb hat fejlesztés között szerepel a magyar Bácsi László Calloutja, mely lehetővé teszi, hogy Javascript kódból lehessen üzeneteket küldeni a felhasználóknak.

A frissített kiegészítők kategóriájában a Read it Later, a TagSifter és a Bookmark Previews kapott díjat. A Read it Laterrel a később (akár offline) elolvasandó oldalakat lehet szervezni, a TagSifter a címkék alapján történő könyvjelzőböngészést segíti, a Bookmark Previews pedig bélyegképeket rendel a könyvjelzőzött oldalakhoz, melyeket egy külön panelen jelenít meg.

Különdíjat kapott még a Fire.fm a legjobb zenei kiegészítő kategóriában. Ez az add-on a Last.fm netes rádió adatbázisának elérését könnyíti meg.

Tagmarks

Azóta történt

Előzmények