A Mozilla újabb projektje: kommunikáció a böngészőben

A Mozilla tegnap újabb projektet jelentett be, melynek célja, hogy a webkettő legnépszerűbb szolgáltatásait beépítse böngészőjébe – az ötlet már nem mondható eredetinek, viszont igazából még senki nem tudta ténylegesen sikerre vinni.

A projekt kódneve Snowl, s valójában egy újabb Firefox-kiegészítőt takar, melynek telepítése után az RSS-csatornák, az e-mailek, valamint a közösségi oldalak kommunikációs szolgáltatásai lennének könnyebben kezelhetőek a böngészőben.

A hivatalos honlap tájékoztatása szerint az egyik újítás az, hogy bárhonnan is kapjon üzenetet a felhasználó, vagyis bármilyen kommunikációs csatornát használ, mindegyiket képes kezelni a kiegészítő segítségével. Emellett az új eszköz könnyedén képes biztosítani a különböző forrásokból származó üzenetek rangsorolását, a keresőfelület pedig a tájékozódást segíti.

A még erősen kísérleti állapotban lévő megoldás egyelőre az RSS/Atom és a Twitter technológiáját támogatja, de a továbbiakban jönnek sorban a többiek, a Facebook, az AIM, a Google Talk stb. is, s a jelenleg egyoldalú kommunikáció kétoldalúvá válik majd, illetve a nyilvános API segítségével a kedvet kapó fejlesztők kialakíthatják saját megoldásaikat.

Snowl

Azóta történt

Előzmények