Nagyralátó pályázat a magyarországi szélessávú internet fejlesztésére

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján már elérhető a Gazdaságfejlesztési Operatív Program GOP-2007–3.1.1 – Hálózati infrastruktúra létrehozása elnevezésű pályázata, mely az internettel ellátatlannal településeken a szélessávú hálózat kiépítését kívánja támogatni. A kiírók szerint a pályázati konstrukció célja, hogy 2010-re a magyar lakosság 95 százalékának lakhelyén rendelkezésre álljon olyan szélessávú internetes kapcsolat, amely legalább 2 Mbps/512 Kbps sebességű adatátvitelre alkalmas.

A pályázaton azok a vállalkozások vehetnek részt, akik legalább 2 éve jogszerű elektronikus hírközlési tevékenységet folytatnak és árbevételük több mint 50 százaléka elektronikus hírközlési tevékenységből származik. A konstrukció keretében nyílt pályázati eljárással, kistérségenkénti versenyeztetéssel választják ki a támogatásban részesülő nyertes projekteket.

A pályázatok benyújtása 2007. november 26-ától 2008. január 14-ig lehetséges, az összes szükséges információ és adatlap letölthető az NFÜ honlapjáról.

Azóta történt

Előzmények