Nagyvállalati együttműködés a HP Integrityért

Három vezérigazgató, Mark Hurd a HP, Paul Otellini az Intel, és Larry Ellison az Oracle részéről élő webes konferencián jelentette be, hogy a nagyvállalati működés optimalizálását célzó szövetségük részeként a jövőben még elkötelezettebben támogatják az Oracle szoftvereket futtató HP Integrity szervereket.

Az Intel processzorokon futó HP-UX 11i stratégiai platform az Oracle számára. Ennek megfelelően az Oracle új szoftverváltozatai és jövőbeni frissítései ehhez az operációs rendszerhez is a többi stratégiai UNIX platformmal egy időben kerülnek majd piacra. Bejelentésével összhangban az Oracle kedvezményes áron kínálja szoftvereit a HP Integrity ügyfeleknek.

Az Oracle arról is beszámolt, hogy hamarosan az Oracle 10g infrastruktúra-szoftver, az Oracle Database, az Oracle Fusion Middleware, az Oracle Enterprise Manager és az Oracle E-Business Suite is fog futni a HP-UX 11i operációs rendszerrel ellátott HP Integrity szervereken. Az Oracle jelenleg azon dolgozik, hogy a világon mindenütt biztosítani tudja az Oracle E-Business Suite teljes körűen integrált, átfogó nagyvállalati üzleti alkalmazáscsomagot a HP-UX 11i oprendszeres HP Integrity szerverekhez. A vállalatok emellett azt is bejelentették, hogy a HP felvette az Oracle Fusion Middleware-t globális kompetenciaközpontjainak kínálatába, hogy ezzel is hatékonyabban segítse ügyfeleit a szolgáltatásorientált architektúrák (SOA) koncepcionális és műszaki tervezése, kiépítése és felügyelete terén.

„A mai bejelentés újfent bizonyítja, hogy a HP és az Oracle világos fejlesztési ütemtervet kíván felvázolni 100 ezer közös ügyfelének, és érzékenyen reagál a HP Integrity szervereken futó Oracle E-Business Suite szoftverek iránti élénk keresletre” – nyilatkozta Rich Marcello, a HP üzletileg kritikus szerverekért felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Azóta történt

Előzmények

  • Merre tart az Oracle hazai képviselete?

    Az üzleti alkalmazások és a middleware szoftverek területére összpontosít idén az Oracle Hungary Kft. Interjú.

  • Itanium a BorsodChemnél

    A vegyipari vállalat új, Linux- és Itanium-alapú, SAP-üzemeltetési platformot vezetett be a HP közreműködésével.

  • Milliárdos profittal kezdte az évet a HP

    Egyedül a szolgáltatási üzletág nem brillírozott. A nyomtatók és a számítógépek forgalma erős volt.

  • Leépít az Oracle

    A Siebel-felvásárlás kétezer alkalmazott elbocsátásával jár. A negyedévben 19 százalékos forgalombővülést vár a cég.