Milliárdos profittal kezdte az évet a HP

A világ legnagyobb nyomtatógyártója, az egyesült államokbeli Hewlett-Packard a január 31-én zárult első üzleti negyedévben az egy évvel korábbinál 30 százalékkal nagyobb, 1,23 milliárd dolláros nettó nyereséget könyvelt el. A cég teljes árbevétele mintegy 6 százalékkal, 22,66 milliárd dollárra nőtt. Mind a nyomtatókat, mind a PC-ket gyártó részleg 8 százalékos forgalomnövekedést könyvelt el, az előbbi árbevétele 6,5, az utóbbié 7,4 milliárd dollárra nőtt. A HP a világ második számú személyiszámítógép-gyártója, a negyedévben 16 százalékkal több asztali PC-t, illetve notebookot értékesített, mint egy évvel korábban.

Mark Hurd vezérigazgató, aki tavaly áprilisban vette át a cég irányítását a szép emlékű Carly Fiorinától, folytatja a mintegy 15 ezer álláshely megszűnését jelentő átszervezést, amelytől a cég évi 1,9 milliárd dolláros megtakarítást remél. A most folyó üzleti év egészére 90-91 milliárd dolláros forgalmat várnak.

A Palo Alto-i óriáscég eredményeivel a tőzsde is elégedett: a HP részvényárfolyama – amely január eleje óta 12 százalékkal emelkedett – az eredmények közzététele után, a zárás utáni kereskedésben további közel 4 százalékkal emelkedett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények