Négy kategóriában is győzött az Ericsson a CES egyik díjkiosztóján

Napjainkban a világ mobilforgalmának 40 százalékát Ericsson hálózatokon keresztül bonyolítják, a vállalat ügyfelei több mint 2,5 milliárd előfizetést szolgálnak ki. Folyamatos fejlesztésekre és innovációra van azonban szükség, a versenytársak a hálózati piacon is egyre fokozódik a keleti szél erősödésével.

A közel 34 milliárd dollár értékű svéd cég büszkén jelentette be, hogy négy kategóriában is az első helyen végzett a Compass Intelligence Awards, a CES (Consumer Electronics Show) első napján megrendezett díjkiosztó gálán. Az évente megrendezésre kerülő eseményen az előző év során piacra került legkiválóbb mobil számítástechnikai, vezeték nélküli adatkommunikációs, gépek közötti (M2M) és környezetbarát termékeket, illetve szolgáltatásokat ismerik el.

Az Ericsson nyerte el az „Év M2M Technológiai Vállalata” címet több újításáért, többek között az Ericsson M2M Service Enablement platform kifejlesztéséért – amely az M2M technológiákra épülő ágazat-specifikus megoldások megalkotásához és továbbfejlesztéséhez nyújt segítséget. Díjat érdemelt még az Ericsson Connected Vehicle Cloud is, amelyet a Compass az „Év összekapcsolt autó platformjának" választott a Legjobb IoT (Internet of Things) vállalkozások kategóriában.


(forrás: Ericsson)

Az Ericsson Szolgáltatási Innovációs Keretrendszere, amely nyílt platformot biztosít a különféle digitális és M2M szolgáltatások közös kifejlesztéséhez a különböző iparágak, valamint SDN és NFV rendszerek bevezetését végző és felhő-szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók számára, a „Hálózati Szoftverek, Szolgáltatások és Analitikák” kategóriában győzedelmeskedett. Az „Ericsson Pénztárca platform”, amely a legújabb generációs M-kereskedelmi funkciókat teszi elérhetővé mobil pénzügyi szolgáltatók számára, az Integrált mobil kereskedelem területén a „Mobil kereskedelem” kategóriában végzett az első helyen.

„Óriási eredmény az Ericsson számára, hogy a Compass Intelligence cégünk ilyen sok megoldását és újítását díjazta – mondta Per Borgklint, az Ericsson üzleti támogatási megoldásokért felelős alelnöke. Ezeknek az új megoldásoknak mindegyike alapvető szerepet játszik a Hálózatba kapcsolt társadalom fejlődésében és hozzájárul a vállalati részvények értékének növeléséhez valamennyi ágazatban világszerte.”

Azóta történt

Előzmények

  • Mi is az a Dolgok Internete?

    Egyre többször lehet találkozni a címben szereplő fogalommal, de sokszor még a szakemberek fejében sem teljesen tiszta, hogy mit is takar a jól hangzó kifejezés.

  • Egymilliárd M2M kapcsolatot várnak 2020-ra

    Jelenleg az USA és a Kína a legerősebb M2M-ben, de 6 év múlva már Európában is minden ötödik SIM-kártya efféle feladatot láthat el.