Nem adja a BMW az alphabet.com-ot

A nagy nemzetközi cégeknek fontos, hogy a webcímük könnyen megjegyezhető legyen, sok esetben több hasonló domént is lefoglalnak csak azért, hogy az elgépelések, helyesírási hibák ellenére is megtalálja őket a látogató. A Google már nem önálló vállalat, a héten jelentette be Larry Page, hogy az Alphabet Inc. részévé válik. Erre az átláthatóság növelése miatt van szükség, indokolta a döntést az alapító-vezérigazgató. Érdekes módon azonban nem az alphabet.com oldalt, hanem az abc.xyz-t használják. Ez persze egy könnyen megjegyezhető és a cég működésére egyaránt utaló cím, azonban érdemes megjegyezni, kényszermegoldásról van szó.

Az alphabet.com ugyanis a BMW tulajdona, amit nem szándékoznak eladni. Az autógyár lízing- és flottamenedzsment üzletága üzemel ezen a néven. A Google bejelentése óta az oldalt elég nehéz elérni, nem ekkora terhelésre tervezték. A facebook.com/alphabet szintén a BMW-hez tartozik egyébként.

Az alphabet.com a BMW tulajdona
Az alphabet.com a BMW tulajdona [+]

Nem csak a weboldal foglalt azonban, a Reuters szerint nagyjából 100 amerikai cég nevében szerepel az Alphabet szó. Sőt, Ohioban létezik Alphabet Inc. is, ez 1965-ös alapítású, profilja pedig az elektromos alkatrészek autópari beszállítás.

Az új vállalatnak azonban más területeken is szembe kell néznie azzal, hogy a nevét mások is szívesen használják: a Twitteren létezik már alphabet fiók, ez magánkézen van, a bejegyzések megosztásai és kedvelései alapján pedig jól látszik a megsokszorozódott érdeklődés a bejelentés idején. Több százan köszöntötték a tulajdonost azt gondolván, hogy a Google-féle Alphabet falára írnak.

Azóta történt

Előzmények