Nem dolgozik többé elektromos autón az Apple

Jól értesült források szerint leállította az elektromos autón való munkát az Apple.

Jól értesült források szerint egy évtizednyi munka után leállította az elektromos autós projektjét az Apple. A dolgozók egy részét az AI-divízióhoz vezénylik át a Bloomberg szerint.

Szakértők szerint ha ez igaz, akkor az Apple is nagyobb figyelmet fordít majd az AI-re, aminek főleg a befektetők örülhetnek, a platformszintű AI-verseny miatt. Az Apple a többi nagy tech céggel szemben eddig nem tett nagy lépéseket AI-fronton.

Az EV-projekt leállításának okairól nincsenek konkrétumok, de a szektor most a visszaeső kereslettel küzd, álláshelyeket szüntet meg, gyártást csökkent és befektetéseket mond vissza (a Tesla sem kivétel). Sokan inkább hibridekben gondolkodnak EV-k helyett.

Az Apple Project Titan egy évtizede indult el, amikor a Szilícium-völgyben megőrültek az önvezető járművek ötletéért. 2020-ban még úgy nézett ki, hogy már 2024-ben itt lehet az Apple autó, de állítólag már a világjárvány előtt sem haladt úgy a projekt. 2019-ben állítólag nagy szemléletváltás történt, szoftveren és a kormány meglétének terén is (eredetileg kormány nélkül akarták az autót). Most pedig úgy néz ki, tényleg nem mostanában lesz bárkinek Apple autója.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények