A NETGEAR felvásárolta a CP Secure-t

A hálózati megoldásokkal foglalkozó NETGEAR Inc. bejelentette, hogy december közepén befejezték a CP Secure nevű, magántulajdonban levő, a szervezeteket az internetről, illetve az elektronikus levelezésből származó rosszindulatú vírusoktól, fenyegetésektől védő integrált hálózati megoldásokat szállító cég eszközállományát.

Az akvizíciós megállapodást még 2008. szeptember 22-én kötötték meg, s ennek értelmében összesen 17,5 milliárd US dollárt fizettek a CP Secure jogaiért és eszközeiért. A felvásárlást követően a CP Secure integrált platformja beépül a NETGEAR új, ProSecure elnevezésű védelmi termékcsaládjába, a munkatársak pedig a NETGEAR műszaki részlegében fognak tovább dolgozni.

A CP Secure „hozománya” az új tulajdonos számára többek között a cég szabadalmaztatás alatt álló, adatfolyam-alapú pásztázási technológiája, proaktív, sémaalapú észlelési megoldása, illetve egy olyan spamelemző architektúra, amely a spamek kiszűrése érdekében a berendezés számára a beérkező spamekről percre pontos információt szolgáltat, mivel azokat még „röptében”, a hálózatba való belépésük előtt észleli.

A NETGEAR a felvásárlással a kis- és középvállalkozói szegmensben kívánja növelni részesedését.

Előzmények