A Nokia megmutatja, hogy milyen nem lesz a jövő okostelefonja

A mobilgyártók, -szolgáltatók és lelkes szakemberek különféle telefonkoncepciói általában izgalmas és látványos videókban szoktak manifesztálódni, melyeket megnézve a felhasználó lelkesen elkezdhet gondolkodni azon, hogy vajon tényleg úgy fog-e kinézni a jövő, ahogy azt valaki most elképzelte. A Nokia számtalan korábbi után most egy újabb koncepciót mutatott be, mely azonban más, mint a többi. Különösebben ugyanis nem látványos, viszont már most is pontosan tudjuk róla, hogy ez semmiképp sem lesz a jövő mobiltelefonja.

Amikor pontosan látszik, hogy a jövő az egyszerűen átlátható felhasználói felületekről és a hangalapú vezérlésről fog szólni, akkor a Nokia bemutat egy olyan telefont, melynek minden oldala érintőkijelző. Nemcsak az előlapja, hanem a hátlapja és az oldalsó részei is, ami egyből felveti a kérdést, hogy hogyan lehet egyáltalán megfogni úgy, hogy ne nyomjunk meg véletlenül valamit? Ha giroszenszorral akarják megoldani a dolgot, akkor biztos, hogy ágyban nem fogunk tudni telefonálni.

Ettől eltekintve is átgondolatlan a végeredmény. A kijelzőn kavargó információhalmaz egyszerűen átláthatatlan (és nagyon ronda), a kezelés pedig annyira egyértelmű, mint egy űrrakéta működése. Vagy talán még annyira sem. Egyszer persze érdemes megnézni a videót, de arra most a fejünket tennénk, hogy ilyen mobiltelefon sem a közeli, sem a távoli jövőben nem fog napvilágot látni. Szerencsére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények