Bevásárolt a metaverzumos őrülethez a Unity, nyit az NVIDIA is

Megveszi a Unity a VFX-ipar óriását: a Weta Digital alapvetően metaverzum építésében segít majd.

A Unity bejelentése szerint megállapodtak a Peter Jackson által létrehozott Weta Digital felvásárlásáról.

A digitális vizuális effektekkel foglalkozó óriás olyan filmeken dolgozott, mint A Gyűrűk Ura sorozat, az Avatar vagy A majmok bolygója trilógia. A WetaFX mindenesetre önálló cég marad.

A felvásárlást 2021 végén véglegesítik, az üzlet célja pedig az, hogy a Unity engine összes lehetőségét kihasználják a jövőbeli metaverzum tartalomgyártói kapcsán. A Weta Digital összes VFX-eszköze elérhető lesz ugyanis számukra, hogy a metaverzumban kamatoztassák tudásukat. Az összes új eszköz és funkció felhőalapú szolgáltatásokon keresztül lesz integrálva, ezek bevezetése fokozatosan történik majd meg.

Az NVIDIA is építi a metaverzumot

Az NVIDIA héten olyan eszközöket mutatott be szoftverfejlesztők számára, amelyek segítségével szintén metaverzum építhető. Az Omniverse eszközökkel mindenféle 3D-s világ építhető lesz, persze leginkább NVIDIA chipek segítségével.

Az autógyártók a Drive Concierge rendszeren keresztül NVIDIA hardver és AI segítségével nyújthatnak különféle szolgáltatásokat, például önvezetést vagy automata parkolást. Az Omniverse Replicator pedig egyszerűsíti és felgyorsítja azokat a feladatokat, amelyek automatizált járművek tréningjéhez szükséges virtuális világhoz kellenek.

Az Omniverse Avatar eszköz pedig valós idejű társalgásra alkalmas AI-asszisztensek építését segíti. A gyakorlatban bevethető éttermi rendelések felvételére vagy a konferenciahívásokhoz.

Azóta történt

Előzmények