605 ezer dollárnyi digitális pénzért talált gazdára a Nyan Cat-animáció

Egy blockchain-alapú NFT-s aukción adta el az eredeti alkotó a művét 300 etherért, egyesek máris a mémgazdaság indulásáról beszélnek.

Miután a Christie’s aukciósház úgy döntött, hogy blockchain és NFT technológiákkal felkarolja a digitális művészet világát, várható volt, hogy beindul ez a szektor is.

Egy érdekes üzlet keretében már le is zajlott az első nagy eladás. Chris Torres, aki még 2011-ben töltötte fel a YouTube-ra a híres Nyan Cat-animációját, magas minőségben alkotta azt most újra, egyszeri kiadásban, eladási céllal.

Az NFT technológia egy token segítségével igazolja a digitális tárgyak, jelen esetben a művészeti alkotások egyedi tulajdonosát. Valaki a Nyan Cat-animációért és a hozzá tartozó tokenért 300 ethert fizetett, ami az eladás pillanatában úgy 605 ezer amerikai dollárt ért. Az aukciót élőben streamelték.

A digitális piacterek és a művészek a szakértők szerint hatalmas üzleti lehetőséget látnak a blockchain és az NFT megoldásokban, és nagy összegekért adnák tovább a digitális alkotásokat. Egyesek már a mémgazdaság indulását is emlegetik, de egyelőre korai lenne megjósolni, hogy meddig tarthat ez a lelkesedés.

Azóta történt

Előzmények