Okosabb lett az utvonalterv.hu

Mostantól egyetlen kattintással megjeleníthető a térképen a főváros és a megyeszékhelyek összes tömegközlekedési megállója, valamint országszerte a vasútállomások – jelentette be az oldalt üzemeltető Topolisz Kft. térinformatikai stúdió. Az utvonalterv.hu térképén a megállók ikonjára kattintva láthatóvá válik az ott közlekedő járatok neve, száma, valamint egy közvetlen hivatkozás a menetrendjükre. Mindez azonban csak kiegészítés a menetrendhez igazított útvonaltervezéshez. Az országos tömegközlekedési útvonaltervező a vonatmegállóval rendelkező települések között háztól házig ad útvonalajánlatot, kirajzolva a gyaloglás és átszállás útvonalát is.

A rendszer az útvonalat a MÁV-menetrendhez igazítja, és a megyeszékhelyeken a helyi tömegközlekedési eszközöket is felhasználja, azok menetrendjének megfelelően. Ez azt is jelenti, hogy a szolgáltatás alkalmas a megyeszékhelyek és Budapest területén a városi tömegközlekedési útvonal megtervezésére is.

Az utvonalterv.hu ugyanakkor az autóval közlekedőknek is nyújt olyan szolgáltatást, amely például a Google magyarországi térképén sem elérhető: valós idejű forgalmi információt a TrafficTMC jelei alapján. A térképen különféle figyelmeztető ikonnal jelennek meg az aktuális torlódások, lezárások és egyéb forgalmi akadályok (ezt a funkciót – ahogy a többit is – a térkép jobb felső sarkában található menüben lehet bekapcsolni).

Azóta történt

Előzmények