Újdonságok az OpenOffice.org 3.2-ben

A november végén megjelenő OpenOffice.org 3.2 fejlesztése elérkezett az utolsó fázishoz (DEV300m60), s a több mint negyven új funkciót és 167 fejlesztést tartalmazó, a RedHat, a RedFlag és az IBM által is támogatott új verziót a linuxcrunch.com ismerteti részletesen.

A szoftvert biztonságosabbá tették: a program vizsgálja, hogy egy titkosított dokumentum tartalmaz-e titkosítatlan adatfolyamokat, megnézi, hogy az ODF dokumentumok megfelelnek-e az ODF specifikációjának, s jelzi, ha eltérést talál, s a manifest.xml most már része a dokumentum aláírásának.

A szemléző tesztje szerint a 3.2 gyorsabb lett, mint elődje (Windows alatt 30 százalékkal gyorsabban indul), de még mindig vannak teendők a sebesség tekintetében.

OOo
Forrás: linuxcrunch.com

Sok aprósággal igyekeznek megkönnyíteni a felhasználók munkáját: a jelszókérő ablakban alapértelmezett lett az OK gomb, eltörölték az ötkarakteres korlátot a jelszavaknál, most már lehet importálni a jelszóval védett Microsoft Office XML dokumentumokat, támogatja a Microsoft Word 97/2000/XP titkosítását, a billentyűparancsok beállítására szolgáló funkció most már engedi az ALT használatát is, a Draw és az Impress támogatja a megjegyzések hozzáadását (de Notes helyett most már Commentsnek hívják), a MediaWiki szűrő nem a programcsomag, hanem a Wiki Publisher bővítmény részeként települ, az  alapértelmezett papírméret mostantól lokalizáltan jelenik meg.

Az OpenOffice.org 3.2 már támogatja a graphite fontokat csakúgy, mint a PS-OpenType fontokat, s kerültek bele új lokalizációs támogatások (például az ujgur vagy a kecsua).

Azóta történt

Előzmények