Merre tart az OpenOffice?

Az FSF.hu Alapítvány által egy hónappal ezelőtt Budapesten megrendezett Szabad Szoftver Konferencián Szalai Kálmán, az OpenOffice.org egyik hazai fejlesztője, az extra kiegészítőket tartalmazó OxygenOffice pakk készítője előadást tartott a nyílt forrású irodai csomag következő verzióiban – elsősorban a 3.2-ben és a 3.3-ban – megjelenő újdonságokról. A prezentációra a helyszínen sokan voltak kíváncsiak, olvasóink azonban az IT café-n élőben nem láthatták, mivel nem a nagy előadóban tartották, ahonnan mi közvetítettünk.

Az egyik szünetben ezért mikrofonvégre kaptuk az előadót, akit az általa karbantartott speciális kiadásról, a következő, 3.2-es főverzió új funkcióról, illetve egy cloudalapú megoldás esélyeiről kérdeztük.

Az interjú készítése óta kiderült, hogy az OpenOffice.org 3.2 kiadása az eredeti tervhez képest csúszni fog: az új verzió az idén már nem, csak a jövő év elején jelenik meg.

November elején az olaszországi Orvietóban rendezték meg a 2009-es nemzetközi OpenOffice.org konferenciát, ahol a magyar fejlesztőket többek között Szalai Kálmán és Németh László képviselte. Ők a rendezvényről és az ott elhangzott előadásokról több beszámolót is publikáltak, ezekből további részleteket is meg lehet tudni a közeljövőben tervezett fejlesztésekről.

Azóta történt

Előzmények