Pannon: 419 településen van gyors mobilnet

A Pannon már 419 magyarországi településen építette ki a széles sávú mobilinternetes adatátvitelt biztosító 3G/HSPA hálózatát – közölte a héten a szolgáltató. Ezzel az operátor a hazai mezőnyben pusztán településszám alapján a legnagyobb lefedettséget biztosítja.

A gyors letöltés mellett a gyors mobilinternetes feltöltés iránt is egyre nagyobb igény mutatkozik. A Pannon hálózatában minden olyan településen, ahol elérhető a 3G-lefedettség, lehetőség van az ún. HSUPA (magasabb feltöltési sebességet nyújtó) képesség kihasználására is, melynek névleges maximális sávszélessége jelenleg 1,44 Mbps – az ezt támogató adatátviteli eszközök már elérhetőek az operátor kínálatában.

„A Pannon internetszolgáltatása számos célt szolgálhat: az iskolakezdéskor a családok számára tökéletes kiegészítője lehet a meglévő vezetékes internetnek; a tanévet kezdő főiskolások, egyetemisták otthon, a kollégiumban vagy albérletben vehetik nagy hasznát; míg a kisvállalkozások számára a folyamatos elérhetőség és gyors reagálás kényelmét nyújtja” – reklámozta a terméket a cég által kiadott közleményben Niklas Lind, a Pannon internetért felelős megbízott igazgatója.

A rivális T-Mobile 396 településen van jelen HSDPA hálózattal, és ezzel a lakosság 72,2 százalékát fedi le. A Vodafone széles sávú hálózata 333 településen érhető el, és a lakosság 62 százalékához jut el.

Azóta történt

Előzmények