PlayStation 3: holnap lesz a nagy nap?

A Sony beengedi a sajtó képviselőit és az elemzőket az eredetileg kizárólag szoftverfejlesztőknek szervezett holnapi tájékoztatójára, amiből megfigyelők arra következtetnek, hogy a vállalat végre elárulja, mikor és mennyiért kerül a boltokba a hatalmas dobásként sztárolt PlayStation 3 játékkonzol – írja a Reuters. Az eseményt, a fejlesztők éves találkozóját – melyen részt vesz a Sony Computer Entertainment elnöke, Ken Kutaragi is – eredetileg a média kizárásával tartották volna. A cég szóvivője nem árulta el, hogy mi a céljuk a nagyobb nyilvánossággal.

A hírügynökség által megkérdezett szakértő, Juta Szakurai szerint azonban ezen a rendezvényen általában a sajtó és az elemzők számára érdektelen információk hangoznak el, ezért beszédes, hogy ezúttal őket is meginvitálták. Van azonban, aki úgy véli: valószínűtlen, hogy a Sony egy ilyen súlytalan eseményen fedné fel a premier részleteit, már csak azért is, mert így a rivális Nintendónak engedné át a májusi E3 szakkiállítás körüli felhajtást.


Fantom-kép

A Sony korábban elismerte, hogy a premier csúszhat ha a gépben használt új technológiák specifikációjának véglegesítése tovább késik, de a PlayStation 3 hivatalos honlapján változatlanul az olvasható: „[Megjelenik] 2006 tavaszán”. Mégis a szakértők többsége teljesen kizártnak tartja, hogy a gép még tavasszal piacra kerül. Ők a japán bemutatót nyárra – a júliusi iskolakezdési és egyben nagy bevásárlási szezon előttre – várják, és egybehangzóan állítják, hogy a vállalatnak csupán arra kell figyelnie, hogy Amerikát még karácsony előtt el tudja árasztani az új gépekkel. A gyorsaságnál fontosabb a piacképes ár – mondják.

Tajvani lapértesülések szerint a Sony már megállapodott egyik gyártópartnerével, az Asustek Computerrel, amelynek a karácsonyi szezon előtt kellene nagy mennyiségben szállítania a gépet. Az Economic Daily News című helyi gazdasági napilap azonban ma az Asus vezetőitől származó cáfolatot jelentetett meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények