A PlayStation 3-ról nem fecseg!

Blogján kritizálta a PlayStation 3 konzolt, ezért elvesztette állásást a Sony Online Entertainment egyik alkalmazottja. Josh Robinson grafikus bűne mindössze annyi volt, hogy elmondta a véleményét az évek óta a piac legnagyobb durranásaként hirdetett, de egyelőre csupán tervezőasztalon létező csodamasináról, nem pedig az, hogy a nyilvánosság előtt eddig ismeretlen titkokat fedett volna fel.

Az internetről azóta leparancsolt bejegyzésében Robinson azon lamentált, hogy a mai napig senki sem tudja, miért késik a konzol, és mikor várható a bemutatója, ezért nem kell meglepődni az iparág növekvő szkepszisén. Arról is beszámolt, hogy a szoftverfejlesztők nem éppen elégedettek a hozzájuk eljutott platformmal. „Hogy hol van a PS3 fejlesztői rendszer? Hát abban a szobában, ahonnan a legtöbb káromkodás szűrődik ki” – írta.

A grafikus azonban alighanem azzal a megjegyzésével húzta ki a gyufát, amelyben a PlayStation 3 képességeit vetette össze a már november óta piacon lévő – bár azóta is hiánycikknek számító – Microsoft Xbox 360-éval, mely elsőként mutatkozott be az ún. következő generációs konzolok közül. „Az Xbox 360 műszaki oldalához értő emberekkel is beszéltem. A következetes véleményük az, hogy az Xbox 360 jobb. Azt mondják, többre képes” – fogalmazott.

Robinsont azonnal kirúgták, miután a vezetőség tudomást szerzett a bejegyzésről, amelynek törlésére is felszólították. A pórul járt grafikus ezzel csatlakozott azoknak az alkalmazottaknak az egyre népesebb táborához, akiket később meggondolatlannak ítélt – a céget kritizáló, vagy éppen annak titkait kifecsegő– blogbejegyzések miatt fosztottak meg állásuktól. Priusza ellenére azonban Robinson rögtön több állásajánlat közül is válogathatott, mielőtt új munkáltatójához szerződött.

Azóta történt

Előzmények