Prince: „az internetnek vége”

(Infobulvár) Interjút készített az idén 52 éves Prince-szel a Daily Mail. A beszélgetés apropóját az adta, hogy az Egyesült Királyságban a hétvégén a bulvárlap ingyenes mellékleteként kerül forgalomba az amerikai zenész új, 20TEN címet viselő lemeze.

A cikkben Prince sajátos gondolatokat fogalmaz meg arról, hogy mit gondol a digitális zeneterjesztésről és általában az internetről. „Az internetnek [számomra] egyszerűen vége van. Nem tudom, miért kéne az új számaimat az iTunesnak vagy bárki másnak odaadnom. Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” – magyarázta a lap újságírójának. „Amúgy is: ezek a számítógépek meg digitális kütyük nem jók. Csak teletömik a fejedet számokkal, és az nem lehet jó” – tette hozzá.

Prince-re egyébként nem fogható rá, hogy bort iszik és vizet prédikál. A zenész nincs jelen sem a MySpace-en, sem a Facebookon, sőt újabban saját hivatalos weboldala sincs, és folyamatosan letiltatja a zenéit tartalmazó felvételeket a YouTube-ról.

Pedig: korábban ő volt az internetes zeneterjesztés egyik úttörője. 2006-ban még Webby-életműdíjat is kapott azért, hogy az ismert muzsikusok közül elsőként tette hozzáférhetővé a weben egyik lemezét, és már a 90-es években olyan korszerű weboldalt tartott fenn, melyen nemcsak a dalai, de a videói is elérhetőek voltak. 2007 óta azonban felszámolta a jelenlétét az interneten, és ezzel párhuzamosan egyre harcosabban lép fel a szerzői jogai védelmében.

Azóta történt

Előzmények