Razzia a PC-s kiskereskedések egykori fellegváránál

Szerdán délután lezárták a hatóságok a Mistral Computerworld számítástechnikai üzlethálózat egyetlen megmaradt budapesti szaküzletét. A Vám- és Pénzügyőrség emberei tartottak razziát a számítástechnikai termékekkel kereskedő boltban, írja az index helyszíni riportja. Az illetékes szerv az oldal tudósítójának semmilyen információt nem adott az akció hátteréről. Az üzlet közben újra kinyitott, a cég által kiadott közlemény szerint a VPOP emberei egy mintegy négyórás „rutinellenőrzést” hajtottak végre, majd a jegyzőkönyv felvétele után, jogsértés megállapítása nélkül levonultak a helyszínről.

A Mistral Computerworld Kft. a kilencvenes évek végének és a jelen évtized első felének meghatározó hazai számítástechnikai kiskereskedője volt. A vállalat több budapesti üzlettel, később országos üzlethálózattal, illetve ennek köszönhetően tekintélyes méretű vásárlói bázissal rendelkezett. A cég az ezredforduló után külföldön is megpróbálta megvetni lábát, a Mistralnak néhány évvel ezelőtt üzlete nyílt Bécsben. Az osztrák Mistral-szaküzlet azóta bezárt, a helyi weboldal látogatóinak pedig felhívják a figyelmét, hogy garanciális ügyekben a továbbiakban a budapesti szervizt kell keresniük.

Időközben hasonlóképpen bezárta kapuit a Mistral Computerworld hálózat összes vidéki szaküzlete és a kisebb budapesti boltok is, a VPOP emberei az üzletlánc egyetlen megmaradt tagjánál tartottak ma razziát.

Mistral Computerworld Kft. néven ma már nem szerepel cég a hivatalos jegyzékben. A vonatkozó cégjegyzékszámhoz jelenleg a SINCLAR Számítástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság tartozik, mely ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2007. március 30-án, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság pedig 2007. július 12-én rendelt el végrehajtási eljárást. A cég 2007. szeptember 13-a óta felszámolás alatt áll, tartozása az APEH nyilvános listája alapján meghaladja a 100 millió forintot.

A váci úti üzlet címére egy másik cég, az LFFH Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság van bejegyezve, a boltban lapunk információi szerint ennek a Kft-nek a nevében állítanak ki számlát. Az LFFH Kft. ellen az APEH Észak-budapesti Igazgatósága rendelt el végrehajtási eljárást több mint két éve.

Azóta történt

Előzmények