Rekordévet zárt a magyar Sun-leány

A Sun Microsystems nem lehetett elégedett június 30-án zárt pénzügyi évének számaival – az árbevétel mindössze 0,1 százalékkal nőtt, 13,9 milliárd dollárra, a profit pedig 14,8 százalékkal, 403 millió dollárra zsugorodott –, a régiónkban mégis jó teljesítményt nyújtott a cég. Amint a hazai leányvállalat közleményéből kiderül: az Ausztriát, Csehországot, Szlovákiát, Lengyelországot és Magyarországot magába foglaló közép-európai team 11 százalékkal gyarapította forgalmát és 23 százalékkal a nyereségét. Itt tehát nem éreztette hatását az amerikai gazdasági recesszió, mely – mivel az USA a vállalat legnagyobb piaca – a globális pénzügyi adatokat lerontotta.

A magyarországi még a közép-európai leányvállalatok közül is kiemelkedett, és rekordnegyedévet zárt. Az elmúlt évben történt személyi változások ellenére az árbevételét 12 százalékkal, a nyereségét pedig 27 százalékkal tudta növelni. Meglepetésre legjobban a szerverüzletág fejlődött – itt 19,8 százalékos volt a bővülés a korábbi évhez képest –, de 15 százalékos növekedéssel a szolgáltatási terület is (főleg a Java-képzés és a Managed Services felfutása miatt) erős évet zárt.

„Örömömre szolgál, hogy nemcsak pénzügyi adatok területén, hanem létszámban is bővültünk. Számos Sun-termék bérgyártása folyik Magyarországon, többek között a legnagyobb szalagos könyvtárunké, az akár 56 petabyte kapacitásig bővíthető SL8500-as csúcsmodellé. Az M sorozatú nagyvállalati szervereink bizonyos modelljeit is itthon gyártjuk, ennek megfelelően a Sun Magyarországra helyezte a gyártás koordinációval és az európai bemutatógép-állomány menedzselésével foglalkozó logisztikai központját” – idézi az eredményekről szóló közlemény Hernádi Józsefet, a Sun Microsystems Kft. vezérigazgatóját.

Azóta történt

Előzmények