Rendőrök lőttek le egy PlayStation-tolvajt

A rendőrök lelőttek egy lopással gyanúsított amerikai fiatalt, mert a letartóztatásakor a kezében lévő játékvezérlőt fegyvernek vélték. A mindössze 18 éves Peyton Stricklandet azért akarta begyűjteni a wilmingtoni seriff, mert egy egyetemi hallgatótársától ellopott két Sony PlayStation 3 játékkonzolt.

Az áldozat állítólag három napig állt sorba az egyenként 641 dollárért árult masinákért a Wal-Mart előtt. Új szerzeményeinek azonban nem örülhetett sokáig, mert még mielőtt hazaért volna, a lakása előtt ketten megtámadták: az egyik támadó verni kezdte, míg a másik elvette tőle a konzolokat.

A beszámolók szerint az Észak-Karolinai Egyetem wilmingtoni campusának biztonsági szolgálata kapott fülest arról, hogy egy társával Strickland volt a rablás elkövetője. A rendészek nyomban kutakodni is kezdtek, és a tettestársról olyan fotókat találtak az interneten, amelyeken az fegyverekkel a kezében pózolt. Stricklandről is kiderült, hogy verekedés miatt már készült róla rendőrségi akta. Mindezek alapján „nagy kockázatúnak” minősítették a letartóztatást, ezért kérték az akcióhoz a helyi seriff és különleges osztagának segítségét.

A rendőrök pénteken betörték Strickland albérleti lakásának ajtaját. Az egyik lakótárs szerint az egyetemista fegyvertelen volt, éppen egy golfjátékkal játszott a konzolon, majd a nagy robajra kirohant az előszobába, valószínűleg a kontrollerrel a kezében. A különleges egység azonnal tüzelt: a fiatalt fejbe és mellkason lőtték. A biztonság kedvéért Strickland német juhászkutyájával is végeztek.

Az állami nyomozóhivatal vizsgálja az esetet, a lövést leadó rendőröket pedig a vizsgálat idejére szabadságra küldték. Strickland feltételezett bűntársát később egy másik helyszínen letartóztatták, és óvadék ellenében már szombaton szabadlábra helyezték.

Azóta történt

Előzmények