Rossz hírek az Inteltől

Az Intel – a vártnál gyengébb keresletre hivatkozva – csökkentette a harmadik negyedévre vonatkozó árbevétel- és haszonrés-prognózisát. A chipgyártó 8,3 és 8,6 milliárd dollár közötti forgalmat vár a szeptember végén záruló időszakban, míg korábban 8,6-9,2 milliárd dolláros bevétellel számolt. Az elemzők ugyan számítottak az előrejelzések megkurtítására, ám a több százmilliós lépték meglepte őket. A bruttó haszonrés 58 százalék körül alakul majd, és nem 60 százalék környékén, ahogy korábban várták.

Andy Bryant, az Intel pénzügyi vezérigazgatója a késő augusztusra várt keresletélénkülés elmaradására hivatkozott. A mikroprocesszorok és a mobiltelefonokban használt flash lapkák egyaránt gyengébben fogytak a vártnál – különösen lanyha volt a kiskereskedelmi forgalom. Ráadásul még most is jelentős készletek maradtak a második negyedév során összegyűlt termékekből, ezért a vállalat kénytelen visszafogni a termelést. Az iskolakezdés húzóereje sem olyan erős az idén, mint volt a korábbi években – tette hozzá Bryant.

A rossz hírek az egész félvezetőszektort magukkal rántották. A tőzsdezárás utáni kereskedésben esett az Applied Materials, a Hewlett-Packard, az Advanced Micro Devices és az NVIDIA árfolyama is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények