Rekordnyereséget érhetett el a Samsung a memóriachipek miatt

Az elemzői becslések szerint 2018 óta a legnagyobb első negyedéves nyereségrekordot érhette el a Samsung.

A memóriachipek iránti tartós és egyre növekvő kereslet a vártnál is magasabbra tornázta az árakat és a nyereségeket, így az elemzők azt mondják, hogy a Samsung Electronics valószínűleg a legnagyobb első negyedéves nyereségét érte el 2018 óta.

Ez körülbelül 10,9 milliárd dolláros működési nyereséget jelenthet a márciussal lezárult negyedévre az elemzői tippek alapján. Ez éves szinten 41 százalékos előrelépés lenne, és a legnagyobb összeg, amit 2018 óta profitként könyvelt el a cég az első negyedéves időszak során.

A Samsung az előzetes eredményeit holnap teheti közzé, de állítólag a chipekből származó nyereség több mint a duplája a tavalyinak. A teljes nyereség nagyjából felét a chipes üzletág generálja. A mobilos részleg nyeresége tavalyhoz képest csökkenhetett, de még így is a 2017-2020-as értékek fölött maradhatott.

Az elemzők úgy látják, hogy a nagy kereslet, az adatközpontok igényei, a csúcskategóriás termékek eladásai, továbbá az árcsökkenések miatti konzervatív chipgyártói befektetések mind hozzájárultak ahhoz, hogy a memóriachipek árai nem zuhantak meg.

Azóta történt

Előzmények