Globális laptophiány várható?

A kínai járványügyi korlátozások egy nagy laptopgyártó-körzetet is érintenek, mindez fennakadásokat okozhat.

A Commercial Times jelentése szerint nagy problémák adódhatnak a globális laptopkészletekkel, miután Kínában Kunshan régióban is járvágügyi korlátozásokat vezettek be.

Mindez korlátozza a termelést egy nagy laptopgyártó-körzetben, ahol egyébként iPhone-ok, PCB-k és képernyők is készülnek.

Ami a laptopokat illeti, olyan bérgyártók vannak itt jelen, mint a Wistron, a Compal, a Foxconn, a Quanta vagy a Pegatron – és olyan ügyfeleket szolgálnak ki, mint többek között az Apple, a Dell, az ASUS, az Acer, a HP, a Lenovo és a Microsoft. Most mindegyik arra kényszerül a korlátozások miatt, hogy visszafogja a gyártást.

Ez a régió ad otthont az AUO gyárának is, amelyben laptopokba és monitorokba szánt képernyőket terveznek és termelnek. A Commercial Times szerint a korlátozóintézkedések hatásai igen jelentősek lehetnek, egyesek globális laptophiányt emlegetnek.

Más szakértők szerint ennyire nem kell megijedni, a jelentések túlzóak: a leginkább érintett bérgyártók ugyanis nem csak ebben az egy régióban működnek.

Azóta történt

Előzmények