Zaklatásra használható funkciót módosít a Slack

Szerdán mutattak be egy új funkciót, de gyorsan kiderült, hogy ez az emberek zaklatására is használható, így gyors változtatásokat eszközölt a Slack.

A Slack ezen a héten szerdán rukkolt elő a közvetlen üzenetküldési funkciójával, azonban nem telt sok időbe, hogy nagy kritikák célkeresztjébe kerüljön a cég.

A funkció lehetővé tette a felhasználók számára, hogy cégen belül és kívül is közvetlen üzeneteket küldjenek bárkinek, a Slack Connecten át. Kiküldhetnek egy meghívót bárkinek, majd annak elfogadása után kezdődhet a beszélgetés.

A Slack azonban hamar olyan visszajelzéseket kapott, hogy az e-mailes meghívók alkalmasak az online zaklatásra és támadásokra. A visszajelzések mérlegelése után a Slack közölte, hibáztak. Éppen ezért úgy döntöttek, eltávolítják azt a lehetőséget, ami a meghívók mellé testre szabott üzenet küldését teszi lehetővé.

Mivel a világon rengeteg cég váltott távmunkára a világjárvány következményeinek hatására, ezért különösen megugrott a kereslet az olyan megoldások iránt is, mint amit a Slack nyújt. Persze az utóbbi idők trendjei az online csalóknak, adathalászoknak, hackereknek, zaklatóknak is kedveznek, így még egy korábban praktikusnak tűnő funkcióval is mellé lehet nyúlni adott esetben, ha egyes körök rossz célokra használják a lehetőségeket.

Előzmények