A Sprint szerint a táblagépeknek hangra van szükségük

Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb mobilszolgáltatójának egyik vezetője, Jeff Adelmann szerint az igazi áttörést hozó táblagépek megalkotásának receptjében szükség van egy összetevőre, mely nélkül a főzet nem lesz az igazi. Ez az összetevő pedig a hang, egészen pontosan az, hogy a táblagépekben legyen mobilinternet és hangalapú kommunikáció is.

Amikor a táblagépek kommunikációs eszközökké válnak, a felhasználók permanens csatlakozási lehetőséget szeretnének majd, amit a wifi nem képes nyújtani. A vezető azt is elmondta, hogy a táblagépeknek erősebb okostelefonos integrációra lenne szükségük, például azért, hogy a felhasználók a telefonra érkező hívásokat a táblagépeken vehessék fel. Adelmann ugyanakkor hozzátette, hogy nem hiszi, hogy ezek a funkciók képesek lennének átcsábítani az iPad-tulajdonosokat más gépek táborába, de úgy gondolja, hogy a hangalapú szolgáltatások általánosságban tudnák növelni a táblagépek eladásait. A vezető szerint a táblagépek jelenleg kiegészítő készülékek, ha pedig az embernek több kütyüje van, akkor elvárja, hogy a szolgáltatásokat mindegyiken tudja használni.

A Sprint jelenleg öt táblagépet kínál megvásárlásra, többek között a Samsung Galaxy Tab 10.1-et és a HTC Evo View 4G-t. Adelmann nyilatkozata alapján lehet sejteni, hogy ezen gépek eladásai nem olyan jók, mint amilyet a Sprint szeretne.

Azóta történt

Előzmények