A Sun kezébe kerül a nyílt forrású VirtualBox

A Sun Microsystems felvásárolja a VirtualBox nyílt forráskódú virtualizációs szoftvert fejlesztő német innoteket – jelentették be a felek tegnap. A tranzakció, amelynek értékét nem hozták nyilvánosságra, várhatóan még a Sun márciussal véget érő harmadik üzleti negyedévében lezárul.

A VirtualBox biztosítja a lehetőséget arra, hogy a fejlesztők több platformon írjanak, teszteljenek és futtassanak alkalmazásokat. A különféle (Windows, Linux, Mac OS vagy Solaris) platformok között egy egérkattintással lehet váltani. Ezzel egyszerűbbé válik a fejlesztők számára a több operációs rendszeren futó vagy cross-platform programok írása, gyakorlott felhasználók pedig olyan alkalmazásokat is használhatnak, melyeket elsődlegesen választott operációs rendszerük nem támogat. A termékkel a Sun xVM platformja a desktopon is megjelenik majd, és így javul a cég pozíciója a virtualizációs megoldások piacán – áll a vállalat közleményében.

Az innotek-akvizícióra alig egy hónappal az után kerül sor, hogy a Sun bejelentette: egymilliárd dollárért felvásárolja a MySQL nyílt forráskódú adatbázis-kezelőt fejlesztő svéd vállalatot.

Azóta történt

Előzmények