Synergon: minimális nyereség

A vártnál rosszabb, de a tavalyi 85 millió forintos veszteségnél jobb eredményről számolt be a Synergon mai gyorsjelentésében. A csoport 14 millió forintos nyeresége persze sok örömre nem adhat okot.

A Synergon-csoport az év első félévében mintegy 10 milliárd forint árbevételt teljesített, ami forint alapon 12, euróban pedig 9 százalékkal haladja meg a bázisidőszak árbevételét. A Synergon teljesítménye itthon stabil, 17 százalékos növekedést mutatott, azonban a külföldi leányok, mint az Infinity és a Span stagnáltak. A cégnél a csoportszintű értékesítés szolgáltatástartalma az első félévében 39 százalékra növekedett, míg a szolgáltatási tevékenységből származó árbevétel 45 százalékos erősödést mutatott. A nettó fedezet 7 százalékkal 2,2 milliárd forintra bővölt, a fedezetarány a tavalyi első félév szintjén áll. Az amortizáció nélküli eredmény, az EBITDA 351 millió forint lett, amely egyharmadával magasabb a bázisidőszaki értéknél.

A gyorsjelentés szerint piacain minimális fellendülés volt érzékelhető, amelynek további folytatása és dinamikája azonban bizonytalan. A vállalat eredményességére további befolyással volt az új tagvállalat, a Synergon Atos Origin piacnövelő hatása. A Synergon kereskedelmi területein belül a pénzintézeti szektorból származó árbevétel fejlődött leginkább, a többi terület az elvárt szinten teljesített.

A cég minimális fellendülésre számít régiós működési piacain, de arra is figyelmeztet, hogy továbbra is érvényesül az erős verseny és az annak következtében megjelenő árpréshatás. Az EU-csatlakozás piacra gyakorolt beruházási hatásai azonban egyelőre kiszámíthatatlanok. Az IT piacon a korábbiakhoz hasonlóan most is jellemző a konszolidáció, így a csoport továbbra is keresi az akvizíciós lehetőségeket. A Synergon állítása szerint mindenesetre a hatékony működésének javítása érdekében fokozza a tagvállalati integrációt és ezen a szinten megpróbálja növelni a költséghatékonyságot.

Azóta történt

Előzmények