Százmilliós MÁV-megbízás a FreeSoftnak

A FreeSoft Rt. hivatalos bejelentése szerint a cég újabb nagyösszegű megbízást kapott. A cég augusztus 19-i közleménye szerint nettó 108 570 000 forint (98 770 000 ft fix és 9 800 000 ft opcionális keret) összegű szerződést írt alá a MÁV Rt-vel. A szerződés összege meghaladja a FreeSoft Rt. előző évi árbevételének 10 százalékát, s döntő részben a 2005. üzleti évben realizálódik.

A vasúttársaság Gazdálkodásirányítási Információs Rendszer (GIR) szoftverének verzióváltása lesz az elvégzendő munka, amire tárgyalásos, közbeszerzési pályázaton választották ki a tőzsdei szoftvercéget. A MÁV-nál jelenleg működő Oracle Applications R11.0.3 verziójú GIR alkalmazást az Oracle E-Business Suite R11.5.10 (R11i) változatra fogják lecserélni.

A Napi Gazdaság mai írásában emlékeztet arra, hogy a Freesoft legutóbb május-júniusban jelentett be két nagyobb önkormányzati megbízást, ebből az egyik, a Marcali és a környező kistérség 33 településének informatikai rendszerére szóló, áfa nélkül mintegy 300 millió forintos üzletet jelent. A cég az idei évre kétmilliárd forint feletti árbevételt tervez, aminek döntő része a szoftvercégekre jellemző szezonalitás miatt majd az év második felében folyik be. A célkitűzés nem elérhetetlen, hiszen a gyorsjelentés adatai szerint anyavállalati szinten mintegy 430 millió forint, míg csoportszinten több mint 800 millió forint forgalmat produkáltak.

Azóta történt

Előzmények