Az első androidos mobilok már októberben megjelenhetnek

A T-Mobile szóvivője az AFP hírügynökség értesülései szerint ma megerősítette a sajtó képviselőinek, hogy valóban tervezik a Google Android szoftverével ellátott mobiltelefonok bevezetését az Egyesült Államok piacára, s ezzel első számú kihívói lesznek az Apple már komoly karriert befutott iPhone-jának. A szóvivő ugyanakkor nem kívánt arról nyilatkozni, hogy a tajvani HTC által gyártott készülékeket mikor kívánják eljuttatni a boltokba.

A közeli bevezetést már a múlt héten megszellőztető The New York Times információi szerint a T-Mobile USA még jóval karácsony előtt, talán már októberben piacra dobja a nagy érdeklődéssel várt telefonokat. Ugyancsak a The New York Times írta meg, hogy úgy tudják, az iPhone-hoz hasonlatosan érintőképernyős okostelefon (melynek külsejéről még legfeljebb csak találgatások és fantáziaképek jelentek meg) az elcsúsztatható képernyő alatt ötsoros billentyűzettel is rendelkezni fog, mely az e-mailek küldését segíti majd.

A Google tavaly ősszel mutatta be az Androidot, amely komoly eséllyel szállhat versenybe az Apple roppant sikeres termékével, mivel a Google általános üzleti elveiből következően nyílt és ingyenes platformot nyújtanak, így a jogdíjmentesség és az esetleges olcsóbb készülékek mellett azt is kínálják, hogy a külső fejlesztők szabadon és ingyenesen fejleszthetnek alkalmazásokat, amelyek azután minden Androidot használó eszközön használhatóak lesznek.

A piac pörgését viszont jelzi, hogy a szakértők nagy érdeklődéssel figyelik a Nokia hasonló jellegű lépését is, mivel a finn cég a nyár elején vásárolta meg a Symbiant, s hamarosan ők is nyílt platformmá teszik majd az ismert és népszerű rendszert.

Azóta történt

Előzmények