Nagy léptékű IT-fejlesztés Debrecenben


Ilosvai Péter átadja Harman Andrásnak a központot

A mai átadás után 300 új munkahely várja a T-Systems leányvállalata, az IT Services Hungary debreceni irodakomplexumában a nyelveket beszélő, diplomás fiatalokat.

Ezzel egy új, több mint 10 ezer négyzetméteres modern épülettel és további munkahelyek teremtésével bővül a 2008-ban „Az év befektetője” díjat nyert vállalat.

A T-Systems leányvállalata, az országosan 1800 embert foglalkoztató, budapesti és debreceni központtal működő IT Services Hungary rendszerintegrációs és üzemeltetési területeken szolgálja ki nemzetközi ügyfeleit. A ma Debrecenben átadott irodaházban – mely az egyetem és az üzleti szféra együttműködésén alapuló komplexumban, a Tudásparkban kapott helyet – az IT Services Hungary a minőségi munkakörülmények biztosításán túl folyamatos át- és továbbképzési tréningeket és karrierlehetőséget nyújt jelenlegi és leendő munkatársainak.

Az IT Services Hungary új, high-tech irodakomplexuma

Az IT Services Hungary 2008 februárjában kezdett megvalósítási projektje keretében egy új, high-tech irodaházat épített 1300 fő befogadására Debrecenben.

A három fázisban épült, szimmetrikus elrendezésű irodakomplexum három kelet-nyugati irodaszárnnyal, közös lépcsőházzal, recepció- és szervizhelyiségekkel több mint 10 ezer négyzetméteres területen fekszik. Az épület négyszintes: a földszinten étterem, az első és második emeleten irodaterek, míg a harmadik emeleten az informatikai-gépészeti helyiségeket alakították ki.

„Ez nem csupán egy irodaház, mely a legmodernebb technológiai és környezetvédelmi szempontok szerint épült, hanem az IT Services Hungary sikertörténetének szimbóluma. Vállalatunk 2007-ben 15 fővel indult Debrecenben, ma pedig örömmel jelenthetem be, hogy ez év végéig 900 fiatalnak biztosítunk munkalehetőséget a régióban” – mondta el Ilosvai Péter, az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója.

A 4 milliárd forintos beruházás több szempontból is kiemelkedő értéket képvisel: a teljes telekterület 60%-án zöldfelület alakítottak ki, a magas fokú adatbiztonsági és technológiai követelmények kielégítéséről 400 ezer méter kábel gondoskodik, a magas szintű rendelkezésre állás a hét minden napján 24 órában biztosított (az iparág TIA-942 szerinti TIER III mutatója alapján), mindamellett, hogy az épület a mozgássérültek számára is akadálymentes. Az épület a HUNÉP cégcsoport beruházásában és kivitelezésében valósult meg, a Magyar Fejlesztési Bank finanszírozásával.

Azóta történt

Előzmények