A leggazdagabb arab üzletember bevásárolta magát a Twitterbe


Alvaleed bin Talal

Egy szaúd-arábiai herceg, Alvaleed bin Talal ma jelentette be, hogy 300 millió dollárt fektet a mikroblogolás vezető vállalkozásába, az arab tavasz során súlyát jelentős mértékben növelő, nemrég megújult Twitterbe. A tulajdonrész-vásárlást kommentálva a herceg elmondta, hogy pénzét egy olyan vállalkozásba fektette, mely ígéretes, gyorsan növekszik és globális hatású.

A tőzsdén ugyan nincs – még – jelen a Twitter, de elemzők szerint a cég októberben körülbelül 8,4 milliárd dollárt ért, így Alvaleed részesedése nagyjából 3,6 százalék. A Kingdom Holding nevű, nemzetközi befektetésekkel foglalkozó társaság vezetője úgy véli, a közösségi médiára még hatalmas növekedés vár, és ebben a Twitter úgy fogja kivenni a részét, hogy az üzletileg gyümölcsöző lesz.

A Twitter roppant népszerű szolgáltatás, bár a Facebooktól a számok tekintetében még messze elmarad: jelenleg körülbelül 100 millió aktív felhasználót tartanak számon, akik naponta mintegy 250 millió „tweetet” tesznek közzé.

A tavaly 21 milliárd dolláros vagyonával a leggazdagabb arab üzletemberként számon tartott Alvaleed a szaúdi király, Abdullah unokaöccse.

Azóta történt

  • Twitter-hiszti: sok hűhó semmiért

    Lehet azt mondani, hogy ejnye-bejnye, csúnya Twitter bácsi, de a cégen jogi szempontból nem lehet fogást találni.

  • Halál a májra!

    Ha valaki az Egyesült Államokba kíván beutazni, nem árt, ha angol nyelvű Twitter-üzeneteiben óvatosan fogalmaz. A legjobb, ha hallgat.

Előzmények