Augusztus 23-án indul a szupergyors mobilnet a Telenornál

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Telenor nagy dobásra készül a mobilnet területén. A koncepció részleteiről már adtak információkat, de csak mai közleményükben ismertették a részleteket. Ezek szerint 2011. augusztus 23-ától Hipernet néven új, sebességalapú mobilinternet-csomagokat vezetnek be, ugyanakkor a mobilszolgáltató Hipernet-képes eszközei körét is bővíti.

A legerősebb változatban 42 Mbps sebességű hálózat kiépítésével párhuzamosan a Telenor megújítja és a nagyobb kapacitású hálózatra optimalizálja mobilinternet portfólióját, a hálózatfejlesztés keretében 622 bázisállomáson már megtörtént az átállás, így ezeken a területeken a PC-n, laptopon, netbookon vagy táblagépen internetezők az új Hipernet tarifacsomagok révén az eddiginél háromszor-ötször gyorsabb internetkapcsolathoz férhetnek hozzá. Az átfogó hálózatfejlesztési projekt első szakaszának lezárultával a Telenor ügyfelei Budapesten és környékén használhatják ki ennek a nagysebességű hálózatnak az előnyeit. Sigvart Voss Eriksen, a Telenor Magyarország Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese azt is elmondta, hogy a fejlesztéssel stabilabbá vált hálózatukon a régi, nem Hipernet-képes eszközöket használók is minőségi javulást fognak tapasztalni.

Telenor - Hipernet

A kétéves hűségnyilatkozatot vállalók további extra szolgáltatásokat kapnak. Bármely csomag használatakor korlátlanul böngészhetnek és e-mailezhetnek, a Hipernet 7 és a nagyobb csomagok mellé pedig vírusvédelem és Telenor Net Pajzs szolgáltatás is jár. Mindez a két legnagyobb, Hipernet 21 és 42 tarifacsomag esetében 100 GB extra, éjszaka felhasználható adatmennyiséggel egészül ki.

A már korábban megismert mobilinternet-csomagok többségéhez hasonlóan az új, Hipernet-tarifák esetében sincs túlhasználati díj belföldön: a keret túllépése esetén a szolgáltató mindössze az internetkapcsolat sebességét csökkenti. A Hipernet tarifacsomagokba foglalt belföldi adatmennyiség kiegészítésére 1000 forintért 1 GB, 2500 forintért 4 GB, 3500 forintért pedig 10 GB belföldi adatmennyiséget vásárolhatnak az ügyfelek.

Azóta történt

Előzmények