A fiataloknak tetszik az Android

A Telenor megbízásából az Ipsos 2010 végén a Google Androiddal kapcsolatos véleményükről kérdezte meg a 20-35 év közötti városi fiatalokat, akik elismerően nyilatkoztak az operációs rendszerről. A megkérdezettek négyötöde egyértelműen vonzónak találta az Androidot, míg 7 százalék vélte úgy, hogy az operációs rendszer kifejezetten neki való lehet.

„A világtrendek szerint, amelyeket kutatásaink is alátámasztanak, a mobiltelefonos internetezéssel kapcsolatos félelmek jó része ma már csupán tévhiteken alapul. A Telenor célja, hogy minél több emberrel megismertesse az okostelefonok, ezen belül is az Android élményekben gazdag világát. Az ismeretterjesztés mellett magyar applikációk fejlesztésével, a magyar nyelvű kínálat bővítésével szeretnénk ösztönözni az embereket arra, hogy válasszanak egy mobilabb életstílust” – mondta Sigvart Voss Eriksen, a Telenor kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A népszerű alkalmazásokat listázó Androlib.com adatai szerint jelenleg a több mint 220 ezer androidos alkalmazás és játék 64,6 százaléka ingyenes. Mivel Magyarországon csak ezek tölthetők le egyelőre, a magyar felhasználók hozzáférése erősen korlátozott. A Telenor Android Workshop sorozatának tegnap megtartott második rendezvénye ezért a magyar fejlesztésű alkalmazásokra, valamint az ingyenes alkalmazásfejlesztés lehetőségeire koncentrált.

A szolgáltató azt várja, hogy a 2011-es év az Android platform számára az áttörés éve lehet, és a Google megoldása a okostelefonok operációs rendszereinek mezőnyében átveszi majd a vezetést – nemcsak az Egyesült Államokban, de Magyarországon is

Azóta történt

Előzmények